Kenyataan media Nik Aziz terhadap Nasharuddin


KUALA LUMPUR, 23 Jun (Hrkh) - Mursyidul Am PAS, Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat mengumumkan menarik balik kenyataannya menggesa Timbalan Presiden, Ustaz Nasharuddin Mat Isa meninggalkan PAS dan meletakkan jawatan ahli parlimen Bachok jika menyokong cadangan kerajaan perpaduan dengan Umno.
Nik Abdul Aziz yang juga Menteri Besar Kelantan menegaskan demikian dalam satu kenyataan yang dibaca selepas satu perjumpaan khas hampir dua jam, mulai 5 petang semalam di pejabat agung PAS di ibu negara.

Berikut adalah kenyataan penuh beliau:

"Setelah berbincang dari awal hingga akhir dalam perjumpaan khas yang diadakan di pejabat agung (PAS) dalam semangat kekeluargaan bagi menangani permasalahan dalam beberapa isu politik semasa, yang dibesar-besarkan oleh media perdana, kami akhirnya bersetuju sebulat suara melupakan perihal salah tanggapan antara pimpinan atasan parti akibat daripada permainan politik parti Umno.

"Kami bersama-sama dalam satu saf yang padu, untuk terus bersama-sama memperjuangkan keazaman PAS bagi mendaulat Islam di persada tanahair.

"Kami juga bersetuju sebulat suara bahawa kerajaan perpaduan diberhentikan serta merta seperti yang telah diputuskan oleh Presiden PAS bersama Pakatan Rakyat dalam satu kenyataan bersama di bangunan Parlimen jam 2.30 tadi yang menolak sepenuhnya idea kerajaan perpaduan.

"Oleh yang demikian, selaras dengan itu, saya selaku Mursyidul Am PAS menarik balik segala kenyataan saya terhadap YB Ustaz Nasharuddin Mat Isa, Timbalan Presiden PAS dan dengan itu, ianya tidak berbangkit lagi."

Perjumpaan khas itu turut dihadiri oleh Nasharuddin, Dato' Seri Abdul Hadi Awang; Timbalan Mursyidul Am, Dato' Dr Haron Din; Naib Presiden - Tuan Ibrahim Tuan Man, Salahuddin Ayub dan Dato' Mahfuz Omar, Setiausaha Agung PAS, Dato' Mustafa Ali, bekas naib presiden, Ahmad Awang, Ketua Dewan Pemuda PAS , Nasruddin Hassan dan Ketua Muslimat Nuridah Salleh.

sumber : www.harakahdaily.net

2 Comentários:

PupuBK said...

Salam......

Lembu nok belaga...biase ah boh !!!

nurul haq said...

tu memang pekerjaan puak2 munafik...
laga-melaga pimpinan PAS ni bukan cerita baru yang kita dengar,kerek sgt doh kita dihujani dengan cerita dan propaganda dari UMNgOK ni..Puak dia ingat jemaah PAS ni cepat termakan apa yang diudarakan oleh media cetak rompak yang dimiliki oleh kerajaan UMNgOk ni...PIIIIIRAH.
Pendirian jemaah PAS ni bukan cam puak UMNgOK, cepat mengelabah dan melenting apabila dicucuk..
Kita jemaah PAS sentiasa teguh dibawah pimpinan Ulama' walaupun apa propaganda dan fitnah yang disebarkan oleh pihak UMNgOK kepada pimpinan kita...Kamu silap UMNgOK,kamu ingat dengan berbekalkan material dan wang yang menimbung kamu dapat beli pendirian jemaah PAS?
katakan tidak pada UMNgOK...
Allahuakbar!Allahuakbar!Allahuakbar!
Hidup Islam!Hidup Islam!Hidup Islam!

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Followers

PEMUDA PAS DUN KIJAL ©Template Blogger Green by Dicas Blogger ©Blogger.

Atas Semula